online marketing uitbesteden

Uitbesteden online marketing? 5 redenen waarom!

Wat is nu aan te raden: je online marketingactiviteiten zelf doen of er iemand voor inhuren? Door het brede werkveld van online marketing kan het lastig zijn om kennis te hebben van alle factoren. En het blijkt in de praktijk lastig en kostbaar om voor elk specialisme iemand te vinden en aan te nemen. Het uitbesteden van online marketing kan dan een oplossing zijn. Door taken uit te besteden aan een deskundige, ben je zeker van een aantal zaken. Graag zet ik 5 redenen op een rijtje voor het uitbesteden van online marketing! Ook voor zelfstandigen en eenmanszaken wordt een effectieve online marketing strategie zo haalbaar!

1. Uitbesteden online marketing: frisse blik

Door iemand van buitenaf aan te trekken, zorg je voor een frisse blik in de organisatie; een onpartijdige en waardevolle blik vanuit een ander perspectief. Iemand die kennis van zaken heeft en daardoor direct voor jouw bedrijf aan de slag kan gaan. De freelance online marketeer zal vanuit het oogpunt van de consument kijken naar de website en bijvoorbeeld de teksten. En kan met de beschikbare specialistische kennis verrassende ideeën bieden.

2. Effectieve kosten besteding

Het aannemen van een volledig intern team kan in de kosten gaan lopen. Naast het salaris heb je voor de werknemer diverse kosten; denk hierbij ook aan het inrichten van een werkplek en kantoormaterialen. Een freelance online marketeer betaal je alleen voor de werkzaamheden waarvoor je haar inhuurt. Vaak ben je hierdoor goedkoper uit dan iemand in dienst te nemen. Als kleine zelfstandige is het vaak niet haalbaar om iemand op fulltime basis in dienst te nemen. Door met een freelancer samen te werken, kun je profiteren van de specialistische kennis. En je betaalt alleen voor de competenties die je daadwerkelijk nodig hebt, op uur basis. Verder bespaar je tijd om iemand aan te nemen en in te werken. Een freelancer kan gelijk aan de slag gaan om jouw online marketing activiteiten naar een hoger plan te tillen!

3. Profiteer van beste online marketing tools

Er zijn allerlei online marketing tools beschikbaar, waarmee de voortgang van de marketing activiteiten gemonitord worden. Denk bijvoorbeeld aan SEMRUSH, de alles-in-één marketing toolkit. Voor kleine en middelgrote ondernemingen zal het over het algemeen duur zijn om een abonnement op diverse tools af te sluiten. Voor gespecialiseerde freelance online marketeers zijn deze tools echter onmisbaar. Freelancers beschikken meestal over diverse programma´s die zij zullen inzetten voor jouw organisatie.

online marketing uitbesteden

4. Specialistische kennis

Online marketing omslaat diverse vraagstukken, zoals SEO en Content Marketing. Doordat freelance online marketeers voor verschillende klanten werken, kunnen ze hun kennis toepassen op diverse sectoren en omstandigheden. Ze zijn daardoor echt in staat om actief mee te denken en verbeteringen voor te stellen. Freelancers willen verder hun kennis up-to-date houden om vooraan te lopen in het werkveld. Ze beschikken daardoor in de meeste gevallen over actuele kennis over online marketing. Dit zorgt ervoor dat je als ondernemer met de laatste trends meegaat en niet achterloopt bij concurrenten.

5. Heldere afspraken en rapportages

Natuurlijk ontvang je bij het uitbesteden van online marketing (maandelijks) rapportages over de verrichte werkzaamheden en de resultaten. Als ondernemer heb je hierdoor goed inzichtelijk wat het effect is van de persoon die voor jou aan het werk is. Transparantie in de samenwerking is namelijk onmisbaar! Ook is het belangrijk om vooraf heldere afspraken te maken over de uit te voeren taken en de gewenste resultaten. Bij het uitbesteden van online marketing zal de freelancer er natuurlijk alles aan doen om de afgesproken doelstellingen te behalen.

Door het uitbesteden van online marketing kun je je als bedrijf richten op de kerntaak: namelijk de producten of diensten die verkocht moeten worden. En laat de freelance specialist aan de slag gaan om te zorgen dat je online gevonden wordt!

Benieuwd wat een freelance online marketeer voor jouw organisatie kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op zodat we een keer verder kunnen praten!

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required