flutter

Flutter: betrouwbare oplossing voor het laten ontwikkelen van een App

Als je een App wilt laten ontwikkelen, kom je al snel tegen allerlei technologieën die hiervoor gebruikt kunnen worden. Eén manier is met Flutter. Het voordeel voor makers is dat ze met deze techniek betrouwbare hybrid Apps kunnen ontwikkelen. Het voordeel van Flutter ten opzichte van andere technologieën? Er wordt slechts 1 project gemaakt die geschikt is voor zowel iOS als Android. Hierdoor hoeven geen twee aparte Apps gebouwd te worden. Voor jou als klant betekent dit dat het project economischer wordt. Graag vertellen we je meer over Flutter voor het ontwikkelen van Apps. En waarom wij je aanraden Flutter te kiezen voor jouw project.

Achtergrond Flutter

Laten we beginnen met kort iets over de achtergrond van Flutter te vertellen. Dit is een platform dat is ontwikkeld door Google. Het is relatief nieuw, maar het wordt al veel gebruikt. Door zowel kleine als grote organisaties. Onder meer The New York Times, Google, BMW en Philips hebben een App ontwikkeld in Flutter. Het succes van Flutter is niet verwonderlijk. Het maakt het ontwikkelen van een App namelijk erg efficiënt. En hier profiteer jij als opdrachtgever ook van. Doordat een project in minder tijd uitgevoerd kan worden, zal het op verschillende vlakken besparend zijn. We gaan hier graag iets verder op in.

Flutter: efficiënt

Normaal gesproken moeten er, als je zowel een App voor iPhones als voor Android toestellen wenst, twee versies van een App gebouwd worden. Eén voor iOS en één voor Android. Dit omdat de twee systemen met andere programmeertaal werken. Echter, door het ontwikkelen van een App in Flutter is dit niet meer nodig. Hiermee kan een programmeerder één versie ontwikkelen. Flutter wordt geschreven in Dart ontwikkeltaal. Terwijl de ontwikkelaar de App samenstelt, compileert Flutter vervolgens een App voor zowel iOS als Android.

Uiteindelijk zorgt een App in Flutter ervoor dat je als organisatie geniet van een goed werkende, hoge kwaliteit App. Met een passende versie voor beide App stores om te uploaden. Bij Que?! Communicatie zijn we fan van Flutter. En bouwen wij de Apps voor onze klanten dan ook graag in Flutter.

Voordelen gebruik Flutter voor ondernemingen

Voor een programmeerder is het werken met Flutter dus tijdbesparend. Want hij hoeft slechts één App te programmeren. Maar wat zijn de voordelen van het ontwikkelen van een App in Flutter voor jouw organisatie, product of idee? Ten eerste heb je slechts één ontwikkelaar nodig. En niet een aparte ontwikkelaar gespecialiseerd in Apps voor Android en een andere gespecialiseerd in iOS.

Ook is deze manier om hybride mobiele Apps te ontwikkelen erg efficiënt. De doorlooptijd van het project zal hiermee verkort kunnen worden. Je zult dus al snel een werkend voorbeeld van je App kunnen bekijken. Doordat het minder tijd kost om een App voor iPhones en Android toestellen te ontwikkelen, zal het project ook minder geld kosten dan je mogelijk verwacht. Flutter is dan ook zeer geschikt voor het maken van MVP’s (Minimal Viable Product). Die natuurlijk daarna verder ontwikkeld kunnen worden volgens de wensen van jou als opdrachtgever en de gebruikers.

Flutter vs Native

Naast Flutter zul je ook vaak Native horen als er over het ontwikkelen van Apps gesproken wordt. Als je met Native een App ontwikkelt, zul je twee verschillende projecten moeten aanmaken – één voor iOS en een andere voor Android. Deze methode is voornamelijk geschikt als de App toegang moet krijgen tot bijvoorbeeld de grafische kaart. Of als er een belfunctie in de App verwerkt wordt. Zo niet, dan is voor het ontwikkelen van een App in hybrid Flutter aan de te raden. In het onderstaande overzicht kun je een korte vergelijking van Flutter vs Native bekijken.

flutter vs native

Kortom, met Flutter kunnen snel voor zowel iOS als Android hoge kwaliteit Apps gemaakt worden. Het is hiermee ook ideaal voor een MVP. Wil je meer te weten komen over het ontwikkelen van een App in Flutter? En ben je op zoek naar een specialist om je hierbij te helpen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een berichtje!

    Bij het versturen van de aanvraag accepteer ik de Algemene Voorwaarden van Que?! Communicatie
    flutter app