quecommunicatie@gmail.com

Freelance online marketeer

Meest gebruikte zoekmachine in Nederland

Als je online iets wilt zoeken, gebruik je hiervoor natuurlijk een zoekmachine. Voor veel mensen staat een zoekmachine gelijk aan Google. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland is. Maar dat betekent niet dat het de enige zoekmachine is. Wie zijn de andere spelers op de markt?

Wat is een UTM-code? En hoe pas je het toe?

Als je online actief bent met het promoten van je webshop of blog, wil je natuurlijk ook weten of dit effect heeft. Zo kun je meten of er vanuit online uitingen daadwerkelijk (meer) verkeer komt. Je kunt hiervoor een UTM-code gebruiken. Wat is een UTM-code precies? En hoe pas je het toe? In dit artikel leg ik het stap voor stap uit.

Uitbesteden online marketing? 5 redenen waarom!

Wat is nu aan te raden: je online marketingactiviteiten zelf doen of er iemand voor inhuren? Door het brede werkveld van online marketing kan het lastig zijn om kennis te hebben van alle factoren. En het blijkt in de praktijk lastig en kostbaar om voor elk specialisme iemand te vinden en aan te nemen. Het uitbesteden van online marketing kan dan een oplossing zijn. Door taken uit te besteden aan een deskundige, ben je zeker van een aantal zaken.

Wat zijn long tail zoekwoorden

Als je op zoek bent naar een product of dienst, kijk je al snel op Google welke resultaten dat oplevert. Je krijgt hierbij in de meeste gevallen zowel advertenties als zogenoemde organische resultaten getoond krijgen. Voor bedrijven is het interessant om hoog in de organische (niet betaalde) resultaten te scoren, aangezien je zo gratis verkeer naar je website krijgt.